- Çeşitli özellikleriyle esnek bir şekilde tanımlanabilen etraflı ve dahili organizasyonu olan tek, bütünleşik ve çoklu kurs kategorileri sağlar
- Kurs kataloğuna dahil edilen ya da içe aktarılan seviyeleri, ögeleri ya da ögelerin boyutlarını gelişi güzel sınırlandırmaz
- Kurs kataloğu çok fazla sayıda kurs detayları içerir, özellikle:
- Hedefler
- Krediler
- Ders sayısı
- Maliyet
- İlgili kariyer izleme(leri)
- İlişkilendirilmiş yeterlilikler
- Gönderim yöntemi
- Ön koşullar
- İşlevsel alan
- Konum (Eğer eşleme mevcutsa)
- o Mesleki beceri
- o Ürün grubu
- o Konu
- o İlişkilendirilmiş kaynaklar
- o Oturma süresi
- o Anahtar kelimeler
- Yukarıdakilerin hepsinde arama yapan ve içeriğin içindeki metinde arama yapan ve arama sonuçlarının gruplandırılmasını sağlayan öğrenenler için genel arama işlevine sahiptir.
- Öğrencilerin yukarıda bahsedilenlere ilaveten içerik içinde metin araması yapmalarını ve arama sonuçlarını gruplandırmalarını sağlayan evrensel arama fonksiyonuna sahiptir. Kullanıcı, alışkın olduğu Google, Bing ve Yahoo gibi araçların sunduğu üstün arama deneyiminden yararlanabilir. Bu araçlar gibi, kurumsal arama platformları da yakınlık sıralaması (konuyla en ilgili olandan en az ilgili olana), denetlenmiş kelime (eş anlamlılar ve kısaltmalar), bir kelimenin farklı halleri ve yazım düzeltme gibi daha gelişmiş arama yöntemleri sunar.
- Harici kataloglara dinamik olarak bağlanabilir (örneğin; TKH içerik sağlayıcılarından)
- İçeriğin esnek içerik ontolojileri ve hiyerarşileri içinde düzenlenmesini ve bunları uygun şekilde etiketlenebilmesini sağlar. Örneğin:
- Katalog
- Müfredat
- Öğrenme yolu (Muhtemelen bir sertifikaya bağlı olarak)
- Kurs
- Ders/Sınıf oturumu
- Öğrenme nesnesi
- Varlık
- Öğrenme nesnesi
- Ders/Sınıf oturumu
- Kurs
- Öğrenme yolu (Muhtemelen bir sertifikaya bağlı olarak)
- Müfredat
- Katalog
- Güncellemeler harici kaynaklardan piyasaya sürülen ya da ilave kurslardan yapılabilir
- Kurs güncellemeleri için sürüm kontrolü ve diğer yönetimsel fonksiyonları sağlar
- Eğitim yönetimi amaçları için kursun işlevsel olarak aynı şekilde ele alınan farklı sürümleri, ÖYS veri tabanında aynı referans kimliği kullanılarak yapılandırılabilir (Örnek olarak aynı kursun farklı dillerde verilmesi). Diğer bir deyişle, kursta farklı dil sürümleri kullanılıyor olsa bile ÖYS, öğrenenlerin aynı kursu aldıklarını izler ve raporlar.